Sakset fra Caplex:
quinoa, nyttevekst oppr. fra Sør-Amerika, i slekt med meldestokk. Frøene males til mel eller kokes, som ris. Høyt næringsinnhold, men inneholder ikke gluten.Du får kjøpt quinoa i diverse helsekostforretninger, men min erfaring er at det er vesentlig rimeligere på Meny. Der koster det drøye kr 35,- for en pose med økologisk quinoa som gir deg lunsj/tilbehør til middag i flere dager.
Til denne oppskriften så brukte jeg en ikeakopp (slik barnekopp) som målebeger. To kopper vann kokes med salt. Skyll så opp 1 kopp med quinoa og hell det i vannet når det har fått et oppkok. Kokes i 20-25 minutter under lokk.
Mens kornene kokes opp kan du gjøre i stand resten. Jeg puttet litt av alt jeg hadde i kjølen;
hvitløk
chili
rødløk
squash
paprika
tomat
avocado
fetaost
Surret hvitløk, løk og chili i litt god olje i pannen. Tilsatte så squash og paprika. Når quinoaen er ferdig så heller du litt olje samt salt og pepper. Vend dette i. Deretter blander du alt i stekepannen og resten av grønnsakene, osten etc i quinoen.
Spises varm eller kald, med eller uten tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar