Horn er på menyen og fremgangsmåten er som følger:
FYLTE HORN
50 g gjær
2 ss myk margarin
4 dl lunkent vann
1 ts salt
4 dl sammalt hvete
6 dl hvetemel
Jeg hadde i tillegg sosikkekjerner, knuste linfrø og en spiseskje olivenolje. Jeg brukte brødbakermaskinen til elting og forheving. Gjør du det for hånd er det bare å blande alt sammen i en bolle.

Deigen heves til dobbel størrelse. Mens deigen hever kan du gjøre i stand fyllet. Jeg valgte å ha to ulike fyll; mammafyll og barnefyll. Mammafyllet er spinat som er stekt i olivenolje, hakket hvitløk og masse maldonsalt og hvit pepper. Barnefyllet er pastasaus (på glass denne gangen) og revet ost.


Del deigen i to emner og rull ut til diameteren er ca 35-40 cm. Ønsker du fyll, så fordeler du det nå. Bruk et pizzahjul og del i åtte biter. Start ytterst på et stykke og rull inn. Legg så på brettet. Heves til ca dobbel størrelse. Pensles med vann før de stekes på nederste rille, 240 grader i 8-10 minutter. Fine å fryse og super turmat for barna!
Ååå, de hornene med det mammafyllet så driiiitgode ut!! *nam*
SvarSlettVet du om spinat er ammevennlig? Altså, om Grynet kanskje kan få vondt i magen av melka mi om jeg spiser det? Han tåler visst det meste i små mengder i alle fall, men greit å ta sine forhåndsregler.
*lilletambur aka Maria*
Hm...det har jeg ikke tenkt på. Kan ikke tenke meg at spinat har noen særlig effekt på melken, ikke annet enn annen salat vil ha.
SvarSlettDe ER veldig gode, namnam!