torsdag 17. september 2009

Tomatchilisuppa som renser opp mer enn bare systemet

Suppe er perfekt for mørke høstkvelder. Lagde min første hjemmelagde suppe på mandag etter inspirasjon fra Ingvilds Matblogg. Endret litt på oppskriften etter hva jeg hadde i skapene og den ble brennende god!

TOMATCHILISUPPE ( 4 porsjoner)
1 ss smør
2 fedd hvitløk
1/4 fersk chili u/frø
2 medium løk
1/2 rød paprika
1 boks hermetiske tomater m/chili
2 ss mel
2 ss tomatpuré
1 l vann
2 buljongterninger persille og hvitløk
4-6 ss gresk yoghurt
salt og pepper

Smelt smør og fres hvitløk, chili, løk og paprika. Tilsett de hermetiske tomatene og kok opp.

Rør inn mel og tomatpuré. Om du liker klumper så lar du det være slik, hvis ikke så bruker du en stavmikser til det er en jevn grøt. Putt oppi buljongterningene og tilsett vannet litt etter litt. Krydre etter smak, husk den er allerede litt hot.

Til slutt tilsetter du yoghurten (kan erstattes med fløte, creme fraiche e.l.). Du vil se at yoghurten ikke blander seg helt med suppen, men da tar du stavmikseren og freser det opp. Du ender med en nydelig spicy suppe som hele familien kan nyte.

Jeg serverte med hjemmelagde grove baguetter med persille og hvitløk, fullkornsmakaroni og egg. Lyser opp en sen høstkveld...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar