torsdag 8. oktober 2009

Barselstreff og pizzasnurrer

Til søndag får jeg barselsgruppa til Maia på besøk og har i den anledning bakt ferdig pizzasnurrer. Veldig enkelt og super mat for barn og voksne.

Det jeg hadde i kjøleskapet var et glass med pastasaus bolognese, pepperoni, røkt kylling og kalkunpølser og ost. En salig blanding av mye godt. Oregano og pepper attåt.

PIZZABUNN
4 dl lunkent vann
2 ss olje
1-2 ts salt
ca 25 g tørrgjør
mel

Jeg blander det våte først i en bolle og bruker gaffel som hjelpemiddel. Bland så i salt, gjær og mel. La detn hvile/heve så lenge du gidder å vente (ca en halvtime, alt ettersom).

Når deigen er ferdig forhevet, så kjevler du den ut som når du lager kanelsnurrer. Ikke for tynn, da vil den falle fra hverandre pga fyllet. Fordel pastasausen, evt kjøttsaus, krydre, annet fyll og ost til slutt.
Rull sammen og skjær opp ca 2 cm tykke skiver. Legg på brettet for etterheving ca en halvtime. Topp med ost.
Stekes på nederste rille på 225 grader i ca 12-14 minutter. Resultatet bli s om følger:Jeg stekte de kun i ti minutter da de skal i frysen frem til søndag. Varmer dem opp før servering på ca 150 grader til de er gode og varme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar