lørdag 3. oktober 2009

Verdens beste lasagne

Ingen over, ingen ved siden av (beskjedenhet er en dyd ;o)

LASAGNE som metter fire voksne mennesker bra

KJØTTSAUS
ca 500 g karbonadedeig
2 medium/1 stor løk
3 fedd hvitløk
2 små bokser tomatpuré/1 medium
ca 1/3 flaske chiliketshup
1 1/2 glass vann (bruker tomatpuréglasset for å få med restene)
salt
pepper
chilikrydder (piri piri)
1 ss sukker (får frem den gode tomatsmaken)

Stek karbonadedeigen, ha i hakket løk og presset hvitløk. Ta så i resten av ingrediensene og krydre til du kjenner du svetter litt i panna. Sterk mat er godt! La det koke litt og sett til side.
Over til OSTESAUSEN
3 ss smør
3 ss hvetemel (toppede)
ca 6 dl melk (varmes i forkant så slipper du å vispe deg i hjelp for å få bort klumpene)
ca 300 g hvitost (jeg bruker norvegia)

Smelt smør, ta oppi mel og la det sisle litt. Spe på med melk til en passe tykk hvit saus. Koke opp så melsmaken forsvinner. Ha så oppi osten og rør rundt til det smelter.

DANDERING
Du trenger en ildfast form og lasagneplater. Den jeg brukte i dag er ca 15x35 cm.
Legg lagvis og start slik:
1. 1 øse ostesaus
2. 1/4 (deler opp stekepanna i fire) del kjøttsaus
3. 1 øse ostesaus
4. lasagneplater (pass på så de ikke ligger oppå hverandre. Da blir det hardt og ekkelt!)
5. 1 øse ostesaus
6. 1/4 kjøttsaus
7. 1 øse ostesaus
8. lasagneplater
osv.

Du avslutter med ostesaus/kjøttsaus/ostesaus og ett lag skivet gulost på toppen.
Stekes nederst i ovnen på 220 grader i ca 40-45 minutter. MMmmmmm...serveres med en god salat evt hvitløksbaguetter. Spises med godt selskap og et glass god vin. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar