PIZZABUNN nok til ca 2 langpanner
4 dl lunkent vann
2 ss olje
1-2 ts salt
ca 25 g tørrgjør
mel
Jeg blander det våte først i en bolle og bruker gaffel som hjelpemiddel. Bland så i salt, gjær og mel. La detn hvile/heve så lenge du gidder å vente (ca en halvtime, alt ettersom).
Gjør klar fyll. Vi bruker å ha (peppes) pizzasaus eller en krydret pastasaus, mozerella, sopp, skinke, pepperoni og selvfølgelig oregano, salt og (hvitløks)pepper.
I dag derimot har jeg laget en sunnere versjon, men vel så god; peppes pizzasaus, krydder, skivet tomat/sopp/paprika/løk.
Cluet er å kjevle deigen tynntynn. Ikke elt den for mye før den kjevles og bruk masse mel.
Sleng på fyllet og stekes på full guffe nederst i ovnen i ca 10 minutter, avhengig av ovnen. Nydelig!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar