søndag 4. oktober 2009

Sunnere boller *kan gjøres helt glutenfri*

Jeg elsker boller og annen gjærbakst, være seg grov, fin, søt eller sur. I dag prøvde jeg meg på en egenkomponert oppskrift:

HVETEDEIG
100 godt smør
4 dl rismelk (eller annen melk, evt vann)
50 g søtgjær
2 egg (kan sløyfes)
5 ss sukker (eller tilsvarende søtningsmiddel)
1 1/2 ts kardemomme
2 ts knuste linfrø
ca 9 dl speltmel fin

Smelt smøret og varm melken oppi til ca 38 grader. Hell over gjæren i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst. Ta oppi egg og det tørre og bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser. La deigen være litt seig, for mye mel gjør bollene tørre. Heves under plast til dobbel størrelse.

Elt deigen etter heving og rull boller, lag kanelsnurrer, alt etter ønske. Pensle med egg/melk/ingenting og ha evt på perlesukker. Stekes på nederste rille i ovnen på 240 grader i ca 9 minutter.

GOD SØNDAG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar