mandag 12. oktober 2009

Laksefilet med rotgrønnsaker

Kjempegodt, sunt, enkelt, minimalt med oppvask og hele familien liker det - hva kan bli bedre?

Her har jeg brukt frossenfileter fra first price - godt og billig.

INGREDIENSER til 1 voksen og 2 barn
4 stk 125 g fileter laks
fiskekrydder
3 stilker stangselleri
3 gulrøtter
1 liten kålrot
creme fraiche
salt og pepper
olje til steking

Sett ovnen på 200 grader og legg fisken klar i en ildfast form. Krydre.

Mens du venter på at ovnen skal bli varm så kutter du opp grønnsakene i passende biter. Når ovnen er varm så setter du fisken inn og varmer opp en panne med et par-tre ss olje. Putt så i grønnsakene og surr på middels varme til de er møre.
Når fisken nærmer seg ferdig, så tar du i passende megde med creme fraiche (jeg har brukt ca 1 dl). Ingen fasit på hvor mye, det avhenger av hvor mye "saus" du ønsker. Krydre med salt og pepper.

Server som det er, evt med ris/poteter e.l.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar